Νέο Followspot “Merlin” , Γεννημένο Να Είναι Φωτεινό

03/12/2014


Μέσα σε μια ατμόσφαιρα προσμονής και ψιθύρων ενθουσιασμού και συγκίνησης στον τύπου η Robert Juliat επέλεξε να παρουσιάσει το πρόσφατο followspot Merlin , στο περίπτερο που μοιράστηκε με τον άγγλο αντιπρόσωπο της “ Ambersphere” στην PLASA 2014 στο Λονδίνο.

 

Το Merlin ήρθε να συμπληρώσει το ευρύ φάσμα της σειράς των εξαιρετικών spot της, είναι το αποκορύφωμα ενός φιλόδοξου σχεδίου για να παράγουν ένα ισχυρό, ανθεκτικό followspot για την αγορά ενοικιάσεων σε περιοδείες.  Με την απόδοση του να ξεπερνάει την 2500W HMI λάμπα και με ένα εύρος δέσμης μεταξύ 3°-12°, το Merlin, καλύπτει μακρινές και μεσαίας απόστασης ρήψεις. To Merlin προσφέρει μια απόδοση που επισκιάζει την διαρκώς αυξανόμενη ισχύ του οπίσθιου LED φωτισμού και των γιγαντοοθονών ενώ με το νέο σχεδιασμό του είναι εύκολο στην εγκατάσταση, στη εγκατάσταση κι αρκετά ανθεκτικό στις συνεχής μεταφορές.

 


Το Merlin δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ειδικές απαιτήσεις των ατόμων που εργάζονται σε περιοδείες , συναυλίες και μεγάλες εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.  Σχεδιασμένο για να συμπληρώσεις τις Grand, Compact και Ultra-Compact σειρές είναι το αποτέλεσμα μιας εις βάθος έρευνας με εταιρίες ενοικίασης, σχεδιαστές φωτισμού και επαγγελματικών φορέων.  Εύκολο στη μεταφορά, εγκατάσταση και συντήρηση το νέο αυτό μοντέλο διαθέτει τα εξαιρετικά οπτικά και εργονομικά χαρακτηριστικά της Robert Juliat σε ένα στιβαρό πακέτο που ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες της περιοδείας.

 

• Βελτιωμένη Ανθεκτικότητα

• Μηχάνημα ενοικίασης για περιοδείες

Το Merlin διαθέτει ένα επαναστατικό και ροκ στέρεο σχεδιασμό ιδανικό για εκδηλώσεις, περιοδείες και εταιρείες ενοικίασης. Ανάμιξη ανοξείδωτου ατσαλιού στο σώμα με περίβλημα από αλουμίνιο, παρέχει τον απόλυτο συνδυασμό της αντοχής στις καιρικές συνθήκες και τη σκουριά. Αναπόσπαστο στοιχείο ανύψωσης και ένα γερό flightcase που στοιβάζεται σε φορτηγά μεταφοράς βοηθάει περαιτέρω την μετακίνηση και την εγκατάσταση.

 

Αλλά οι μηχανοκίνητοι ροοστάτες είναι δύσκολο να παραχθούν και η μετατροπή τους δαπανηρή.  Η Robert Juliat έχει σχεδιάσει το Merlin ώστε να δέχεται προαιρετικό εξάρτημα dimmer το οποίο μπαίνει με ένα απλό βύσμα σε οποιδήποτε Merlin Spot και επιτρέπει απόλυτο συγχρονισμό, λειτουργία DMX και “fade to black” απευθείας από την κονσόλα.

 

• Βελτιωμένη Απόδοση

• Τεράστια απόδοση από μια λάμπα 2500W

Με μια λάμπα HMI και πρίζα 16Α, το Merlin Παράγει μια ισχυρή απόδοση φωτισμού ισοδύναμη με μια πηγή Xenon κοντά στα 3000W.  Η λάμπα ΗΜΙυπερνικάει τους κινδύνους της περιοδείας σε σχέση με μια λάμπα Xenon ενώ η δυνατότητα hot-restrike είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε περίπτωση προβλήματος της παροχής ρεύματος.

 

• Βελτιωμένη Γωνία ακτινών

• Αποκλειστική 3 ° έως 12 ° ζουμ με αναλογία 4: 1

Κλειδί για τον σχεδιασμό του Merlin είναι η δυνατότητά δια ένα  μέγιστο εύρος ζουμ με ισχυρό απόδοση χρησιμοποιώντας μόνο δύο λαβές για εύκολο ζουμ και να εστίαση.  Διπλοί συμπυκνωτές οπτικής δίνουν μια αυξημένη αποτελεσματικότητα με αναλογία 4: 1 που εξασφαλίζει ευρεία και στενή δέσμη από μία μονάδα.

Δε χρειάζεται μεταφορά επιπλέον φακών ή σωλήνων.   Εξοπλισμός και μεταφορικά έξοδα μειώνονται μαζί με το κόστος εγκατάστασης , στοιχεία πολύ σημαντικά κι ελκυστικά για τις εταιρίες ενοικίασης.

 

• Βελτιωμένη Συντήρηση
• Ενσωματωμένη ηλεκτρονική PSU

Μια ενσωματωμένη ηλεκτρονική μονάδα παροχής ρεύματος χωρίς τρεμόπαιγμα είναι ενσωματωμένη στο αμάξωμα του Μέρλιν μηδενίζοντας την ανάγκη για ξεχωριστές ballast και flight case.  Η εγκατάσταση plug and play αυξάνεται με την εύκολη αφαίρεση του ballast για τη συντήρηση.

 

• Βελτιωμένο σύστημα ψύξης

Το Merlin έχει ένα μοναδικό, στιβαρό σχεδιασμό του συστήματος ψύξης για μακροχρόνια χρήση στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα απόδοσης.

 

• Βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση

• RJ EcoMode

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του Μέρλιν ως ένα ενεργειακά αποδοτικό και βιώσιμο followspot είναι το Eco Mode της RJ. Αυτή η νέα δυνατότητα επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας όταν το Μέρλιν είναι σε κατάσταση αναμονής, για παράδειγμα, πριν από την εμφάνιση ή κατά το διάλειμμα. Το EcoMode μπορεί να είναι αυτόματο,  να ενεργοποιείται χειροκίνητα να είναι εντελώς απενεργοποιημένο, και είναι πολύτιμο για την μείωση του κόστους και της καλή διατήρηση των εξαρτημάτων.

 

• Βελτιωμένη δυνατότητα ελέγχου

• Fade to Black Dimmer DMX

Ακρίβεια και συντονισμός είναι ζωτικής σημασίας σε μεγάλες περιοδείες και θέτουν υψηλούς στόχους στους χειριστές.  Αυτό μπορεί να διευκολυνθεί από μηχανοκίνητο DMX ελέγχο από την κεντρική κονσόλα ελέγχου ειδικά όταν απαιτείται συγχρονισμένο fade out ή black out.

 

• Βελτιωμένη ανατροφοδότηση

• Σύστημα Διάγνωσης RJ

Η RJ Διαγνωστικά σύστημα διασφαλίζει τη βέλτιστη ικανότητα λειτουργίας, προμηθευτής providing μια ευρεία παλέτα πληροφοριών ανατροφοδότησης για την followspot χειριστή και για τους τεχνικούς συντήρησης, όπως η θερμική ασφάλεια, διάρκεια ζωής της λάμπας, κ.λπ. Merlin est RDM-ready με ασύρματο DMX και RDM εύκολη συνδεσιμότητα.

Το διαγνωστικό σύστημα της Robert Juliat διασφαλίζει τη βέλτιστη ικανότητα λειτουργίας προσφέροντας μια ευρεία παλέτα ανατροφοδότησης πληροφοριών στον χειριστή του και στους τεχνικού συντήρησης, όπως θερμική ασφάλεια , διάρκεια ζωής της λάμπας, κλπ.  Το Merlin διατίθεται με έτοιμο RDM και εύκολη συνδεσιμότητα μεταξύ του RDM και του ασύρματου DMX.


Στάνταρ χαρακτηριστικά και πολλά περισσότερα:

Μια πλήρης γκάμα στάνταρ χαρακτηριστικών περιλαμβάνει αναμονή gobo, ίριδα (που κλείνει πλήρως) , κάθετα και οριζόντια shutters και ένα προοδευτικό γυαλί frost, μαζί με τα νέα αξεσουάρ, όπως βελτιωμένο dimmer shutter, ένα εύκολο στην εγκατάσταση σκόπευτρο followspot καθώς και σύνδεση USB για φορτιστή τηλεφώνου ή για φως ανάγνωσης.

 

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Γαλλία:

Κάθε μέρος του Merlin έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί μέσα στις νέες διευρυμένες εγκαταστάσεις παραγωγής της Robert Juliat στο Fresnoy-en-Thelle κοντά στο Παρίσι. Η Robert Juliat είναι πολύ υπερήφανη που διατηρεί 100% τον έλεγχο όλων των πτυχών του εργοστασίου από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή.

 

Η υποδοχή του στο show δείχνει ότι το Merlin θα είναι το φαβορί στις εταιρείες ενοικίασης χάρη στο ανθεκτικό υλικό του,  την ευελιξία του και την απίστευτη απόδοση του.   Σχεδιασμένο για μακρινές και μεσαίες αποστάσεις ρήψης, το Merlin είναι ιδανικό για μεγάλα στάδια  όπως  το Στάδιο Wembley του Λονδίνου και το O2 Arena, το Stade de France στο Παρίσι, το Sun Life Stadium στο Μαϊάμι κλπ