Μικροσκοπικά αλλά Καταπληκτικά Προϊόντα Φωτισμού

05/11/2014


Valencia, CA: βρίσκεται στα προάστια του Λος Άντζελες είναι μια ανερχόμενη κατασκευάστρια εταιρία φωτισμού τμε μερικά από τα μικρότερα φωτιστικά στην αγορά. Darklight, μια νέα εταιρεία που ιδρύθηκε από τον μηχανικό Quan Gan της Berkeley-Stanford, υπερηφανεύεται ότι δημιουργεί «λαμπρό φως από Μικροσκοπικά Φωτιστικά". Η εταιρεία παράγει ένα μια σειρά από  LED προβολείς που είναι μικρότερα από ό, τι  μια αλλά ικανά για να φωτίσουν μια μικρή σκηνή.

 

 

Η Gantom iQ, με μόλις 10 εκατοστά  μήκος, είναι ικανό να προβάλλει ευκρινείς εικόνες και σχέδια που προηγουμένως ήταν εφικτό μόνο με προϊόντα αρκετές φορές το μέγεθός του. Η Darklight πιστεύει ότι αυτό θα επιτρέψει στους σχεδιαστές φωτισμού να ανακαλύψουν εντελώς νέες και μοναδικές εφαρμογές. Για παράδειγμα, λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής έγχρωμων διαφανειών, εστιατόριο μπορούν να προβάλουν το καθημερινό μενού τους με ένα μικρό προβολέα σαν κι αυτόν.

 

Η ευελιξία και το μέγεθος των φωτιστικών darklight επιτρέπει μια διαφοροποιημένη πελατειακή βάση και ευρύ φάσμα των εφαρμογών. Μουσεία, επιστημονικά κέντρα, και θεματικά πάρκα έχουν εστιάσει σε προϊόντα darklight για να δημιουργήσουν μια ποικιλία από εφέ φωτισμού  τονίζοντας αντικείμενα και σκοτεινές διαδρομές. Μερικοί  χώροι, όπως το City Museum στο Σαιντ Λούις, έχουν μετατραπεί σχεδόν εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας Darklight. Το City Museum, το καλύτερο που περιγράφεται ως "ένας λαβύρινθος ανθρώπινου μεγέθους κατασκευασμένος από άχρηστα αντικείμενα (θραύσματα, παλιοσίδερα κλπ) που καλύπτουν ένα 10οροφο κτίριο , και με ένα σχολικό λεωφορείο στην κορυφή" χρησιμοποιεί Darklight για να φωτίσει το περίπλοκο σύστημα των σηράγγων καθώς και πολλά εκλεκτά κομμάτια τέχνης.  Six Flags, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του θεματικού πάρκου,  χρησιμοποιεί Darklight για κάθε της γιορτή Haloween για να φωτίσει ένα μεγάλο μέρος των λαβύρινθων τους και των ζωνών τρόμου.

 

Darklight ιδρύθηκε με έμφαση στς φωτισμό Haloween πίσω την άνοιξη του 2010, όταν για να φωτίσουν τα στοιχειωμένα έργα χρησιμοποιούσαν χειροποίητα LED και αντιστάσεις συνδεόμενες με συνδετήρες.  Η ανάγκη για μια υψηλής ποιότητας και ειδικού τρόπου  φωτισμού δεν εκπληρωνόταν έτσι ο Gan και οι δύο συνεργάτες του, ο Charlie Xu και ο Jerry Dong, αποφάσισαν  να βρουν λύση  στο πρόβλημα.  Από το σκίτσο σε χαρτοπετσέτα σε ένα τοπικό κατάστημα καφέ έως το πρώτο εκθεσιακό τους κομμάτι πήρε μόλις 3 μήνες.  “ To πλεονέκτημα ότι είμαστε μικροί, είναι ότι είμαστε ευκίνητοι και ευέλικτοι. Ακούμε του πελάτες μας, κάνουμε άμεσα αλλαγές, και φτάνουμε πρώτοι στην αγορά” λέει ο Gan.   Μετά την εμφάνιση σε μερικές επιδείξεις, συνειδητοποίησαν τις δυνατότητες διασταύρωσης με άλλες βιομηχανίες και οι εταίροι διπλασίασαν τις προσπάθειές τους για να παράγουν εξαιρετικά συμπαγή φωτιστικά σώματα που ήταν συμβατά με τα συστήματα ελέγχου βιομηχανικών  πρότυπων, όπως το Precision DMX, τον  μικρότερο ελεγχόμενο προβολέα DMX στην αγορά .  Η εταιρεία έχει κερδίσει την αναγνώριση από τη βιομηχανία ως η εταιρία που παράγει τα πιο συμπαγή φωτιστικά LED για μοναδικές εφαρμογές .

 

Όταν ρωτήθηκε για το ποια είναι τα κίνητρα της Darklight, o Gan είπε απλά, “Αγαπάμε να είμαστε μέρος της μαγείας που δημιουργούν οι πελάτες μας."

Precision_dmx_3