Φωτισμός Robert Juliat στην Ανακατασκευή του Εθνικού Θέατρου Ρουμανίας

29/05/2013


Μια τεράστια ποικιλία από προβολείς profiles Robert Juliat και followspots έχουν επιλεγεί για τη νέα εγκατάσταση φωτισμού, μετά από μια μεγάλη ανακαίνιση, του ιστορικού Εθνικού Θέατρου Vasile Alecsandri στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

 

 

Το Εθνικό Θέατρο, το οποίο πήρε το όνομά του από έναν από τους πιο διάσημους ποιητές και ηθοποιούς της Ρουμανίας, φιλοξενεί την Εθνική Λυρική Σκηνή της Ρουμανίας και είναι εισηγμένο στο Εθνικό Μητρώο των Ιστορικών Μνημείων. Έχει υποβληθεί πρόσφατα σε μια μακρά 7χρονη ανακαίνιση κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκδηλώσεις του θεάτρου πραγματοποιούνταν σε διάφορα θέατρα της Ρουμανίας.

 

"Αυτό το μειονέκτημα των πολλαπλών εναλλαγών θεάτρων που πραγματοποιούνταν οι παραστάσεις έχει μετατραπεί με την πάροδο του χρόνου σε ένα πλεονέκτημα για εμάς”, εξηγεί ο κ. Aurel Anton, επικεφαλής μηχανικός φωτισμόυ στο θέατρο. "Όλο αυτό το διάστημα ήμασταν σε θέση να συσσωρεύσουμε γνώση και εμπειρία από όλα αυτά τα άλλα θέατρα που μας βοήθησε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια αυτό που θέλαμε για το πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο μας."

 

Υψηλή προτεραιότητα του Εθνικού Θεάτρου Vasile Alecsandri ήταν ο νέος εξοπλισμός φωτισμού από την  Robert Juliat.

 

Μια πληθώρα θεάτρικών φωτιστικών συμπεριλαμβανομένων RJ 329 HPC 2500W και RJ 310 HPC 2500W PC, Pebble και Fresnels, έχουν εγκατασταθεί, τα οποία έχουν 200 χιλιοστά φακούς για μέγιστη απόδοση φωτός. Αυτά ενισχύθηκαν από ένα μεγάλο αριθμό RJ 306 1000W PC Lutin που έχουν εναλλάξιμους φακούς και τους επιτρέπουν να μετατραπούν σε Pebble ή Fresnel φωτιστικά.

 

Το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου Vasile Alecsandri ενσωματώνει όλες τις μεγάλες θεατρικές παραστάσεις αλλά και τις παραστάσεις όπερας στο ίδιο κτίριο - γεγονός που αυξάνει τις τεχνικές απαιτήσεις του χώρου. "Το θέατρο έχει γίνει η ναυαρχίδα όσον αφορά το υψηλό επίπεδο του τεχνικού εξοπλισμού που προσφέρουμε", λέει ο κ. Anton.

 

Η νέα απογραφή των profiles φωτιστικών συνεπώς περιλαμβάνει zoom profiles  1200W RJ 600 SX και 2500W RJ 700 SX με το πλήρες φάσμα των διαθέσιμων γωνίων δέσμης.   Όλα τα νέα φωτιστικά Robert Juliat χρησιμοποιούνται σε όλες τις πιθανές θέσεις της θεατρικής σκηνής.

 

"Επιλέξαμε τα φωτιστικά Robert Juliat λόγω του πολύ καλού οπτικού συστήματος, το οποίο μπορεί να βρεθεί μέσα σε κάθε φωτιστικό RJ, " λέει ο κ. Anton. "Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αναδειχθούν οι μοναδικές επιδόσεις των φωτιστικών PC που χρησιμοποιούν μοναδικούς φακούς PC. Ένα επιπλέον κίνητρο για να επιλέξουμε φωτιστικά RJ ήταν και ο υψηλής ποιότητας μηχανισμός εστίασης σε κάθε μονάδα. "

 

Η απογραφή ολοκληρώνεται με δύο followspots, ένα Alex 2500W και ένα 1200W Topaze MSD7/14.


Το Θέατρο Vasile Alecsandri ήταν το σημαντικότερο πρόσφατο έργο για την Technolight dB το οποίο έχει αποδειχθεί ένα επιτυχημένο έργο. "Τα προϊόντα που παρέχονται από dB Technolight είναι άψογα, και οι υπηρεσίες είναι άριστες", λέει ο κ. Anton, "γεγονός που μας ώθησε να συνεργαστούμε μαζί τους."

 

2504_2_-_credit_dan_belivan_©_db_technolight_for_press