Η ChamSys Φωτίζει το London Eye

31/01/2013


Οι κονσόλες ChamSys MagicQ έχουν χρησιμοποιηθεί στο φωτισμό για την  παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Λονδίνο για τα τελευταία 3 χρόνια. Το γεγονός αυτό μεταδίδεται ζωντανά σε δελτία ειδήσεων σε όλο τον κόσμο ως την επίσημη έναρξη του νέου έτους στο Greenwich Meridian.

 

Ο φωτισμός για την φετινή εκδήλωση φωτισμού της Παραμονής Πρωτοχρονιάς σχεδιάστηκε από τον Durham Merenghi,  προγραμματίζεται και λειτουργεί από τον LD Paul Cooke με δύο κονσόλες ChamSys MagicQ MQ100 Pro 2010 και MagicQ Playback wings. Ο Paul λέει "Οι κονσόλες ήταν συγχρονισμένες σε GMT με τη χρήση κωδικού του χρόνου”

 

"Μια κονσόλα χρησιμοποιήθηκε για να οδηγήσει τις 14 alpha δέσμες σε μια θεαματική ακολουθία αντίστροφης μέτρησης ενώ το κύριο σύστημα χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο των χρωμάτων στην αρένα και συγχρονισμού των φωτιστικών αναζήτησης για να παράγουν ένα φανταστικό show.

 

Το φωτιστικό show έπαιζε για πάνω από τρεις ώρες και ο Paul προγραμμάτισε πάνω από 2000 ακολουθίες. Η όλη παράσταση είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων με τη χρήση του ChamSys PC Wing MagicQ software και στη συνέχεια φορτώθηκε στην κονσόλα πριν από την παράσταση.

 

" Η εξαιρετική δυνατότητα αυτοματισμού μείωσε τις απαιτήσεις προγραμματισμού, ενώ ο εξαιρετικός κώδικας επεξεργασίας του χρόνου βοήθησε στην διασφάλιση του συγχρονισμού των ακολουθιών έτσι ώστε να είναι ακριβής. Επειδή τα πυροτεχνήματα ήταν και αυτά φορτωμένα στον κώδικα του χρόνου, το show από τον Jack Morton ήταν ακόμα καλύτερo από ό, τι πέρυσι. "

 

O κωδικός χρόνου της MagicQ υποστηρίζει πλήρη συγχρονισμό χρησιμοποιώντας κωδικούς χρόνου LTC και MIDΙ σε διαφορετικούς ρυθμούς συμπεριλαμβανομένων SMPTE, EBU 25, NTSC 30 και Film 24. Η MagicQ έχει ένα ενσωματωμένο προσομοιωτή κωδικό χρόνου που επιτρέπει την άμεση προσομοίωση των διαφόρων χρονικών τμημάτων και συνεχόμενη επανάληψη αυτών.

Η MagicQ συμπεριλαμβάνει επίσης ένα πρόγραμμα “Μαθαίνω” που επιτρέπει εύκολο προγραμματισμό.

London_eye_banner