Η Pulsar Φωτιζει τον Πύργο Millenia στην Σιγκαπούρη

25/10/2012


Ο πύργος Millenia είναι ένα κτίριο γραφείων που αναπτύχθηκε από την Pontiac Land Group και είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια στη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό ορόσημο που υψώνεται 223 μέτρα και βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία στην Marina Bay και διακρίνεται από μια πυραμίδα στο πάνω μέρος. Το κτίριο διαθέτει  608 Pulsar ChromaRange LED φωτιστικά,  περιλαμβάνει368 ChromaFlood200s Tricolour στο Apex και 240 Tricolour Chroma AR111s στα παράθυρα τραβέρσας στις τέσσερις γωνίες του κτιρίου κάτω από την πυραμίδα.
Τα προϊόντα επιλέχθηκαν μετά από διαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση της σωστής λύσης για το συγκρότημα και σε σύντομο χρονικό διάστημα για να είναι  όλα έτοιμα στην ώρα τους για τον Εθνικό Εορτασμό 2012.

Η Pontiac Land Group πλησίασε το σχεδιαστή φωτισμού Marc Largent της  Magic Monkey  για να σχεδιάσει ένα σύστημα φωτισμού για τον πύργο Millenia που θα αλληλεπιδρά με τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της Εθνική Παρέλασης, που παρευρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πλωτή εξέδρα του Marina Bay. O Largent κάλεσε διάφορους κατασκευαστές φωτισμού να υποβάλουν προτάσεις οι οποίες θα κάλυπταν τις «διαστάσεις pixel» της Apex.   Η πυραμίδα ύψους 41m είναι χωρισμένη σε 4 βαθμίδες (οι οποίες διαχωρίζονται από πασαρέλες για να επιτραπεί η εύκολη πρόσβαση και συντήρηση) και τα φώτα σχεδιασμένα να φωτίζουν τη κάθε στήλη κατά πλάτος του πλέγματος μέχρι το ύψος του επόμενου επιπέδου, ενώ οι ίδιες οι πηγές φωτός παρέμεναν κρυμμένες.

Η ομάδα R & D της Pulsar ανέπτυξε μια προσαρμοσμένη πλάκα φακού και Snoot για το ChromaFlood 200 έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τις διαστάσεις pixel και να κρύψει το άμεσο φως από το φωτιστικό.  Μετά από διάφορες δοκιμές που εξέτασαν τη δέσμη και απόδοση φωτός, η λύση που προσφέρθηκε από την Pulsar επιλέχθηκε λόγω της μεγαλύτερης κατανομής του φωτός, την ικανότητα να παράγει οποιαδήποτε σκιά και θερμοκρασία του λευκού χρώματος και απαλού dimming.  Άλλα πρακτικά εξαρτήματα που προσφέρθηκαν από την Pulsar περιελάμβαναν ολοκληρωμένη και γρήγορη διαχείριση των καλωδίων μέσω του Quicklink, ένα μόνο καλώδιο που μταφέρει ρέυμα και σήμα DMX παράγοντας σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους εγκατάστασης, καθώς και την ικανότητα να αντιμετωπίσει και να ρυθμίσει τις λειτουργίες των φωτιστικών εξ αποστάσεως δια μέσου PFM - Pulsar Fixture Management.

Τα φώτα ελέγχονται από ένα σύστημα τελευταίας τεχνολογίας με τεχνολογίες d3 που τροφοδοτείται μέσα από 14 DS5 , 40 ChromaZone και 368 ChromaFlood200s.

Το έργο ήταν μια κοινή προσπάθεια μεταξύ Pulsar και των εταίρων της κοινοπραξίας του, DiMeLED Pte Ltd και ARW Engineering Pte.  Ο πύργος Millenia είναι η μεγαλύτερη επιτυχία από την έναρξή του το 2009.  H ARW Engineering που ανέλαβε την εγκατάσταση των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών συστημάτων, ήταν υπεύθυνη για τα βασικά ηλεκτρικά συστήματα μεγάλων έργων, όπως η Marina Bay Sands, Orchard ΙΟΝ, και του φωτισμού με LED του Κέντρου Οικονομικών Ocean. ARW παρήγαγε υψηλά πρότυπα μηχανικής σε όλο το πρόγραμμα με μηδέν αποτυχία ακόμη και από την πρώτη ημέρα λειτουργίας.

Ανώνυμο-3_αντίγραφο