Οι Jane’s Addiction με ChamSys MagicQ MQ100 Pro 2010

27/09/2012


Με την επιτυχία του πιο πρόσφατου άλμπουμ τους "Theatre of the Escapist", οι Jane’s Addiction έχουν μόλις ολοκληρώσει μια ακόμη επιτυχημένη περιοδεία τους στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας κονσόλες ChamSys.

Οι φωτισμοί του Jason Bullock από τους Infinity Point, γνωστός για το “Hands on” λειτουργικό του στυλ με τους Nine Inch Nails, επιλέγει την ChamSys MagicQ MQ100 Pro 2010 κονσόλα με ένα Playback Wing για τον έλεγχο του φωτισμού και των βίντεο κατά την περιοδεία.

Η εξέδρα ήταν παροχή από την Upstaging Inc. και αποτελείτο από 15 Mac 3, 24 Mac Auras, 38 Mac 101 μαζί με 2 Atomic Strobes και 2 Stagebars Martin. Το βίντεο είχε ληφθεί με τη χρήση 30 EC-10 πάνελ, 2 P2-200, που διευθύνονταν από 2 Catalyst Media servers που ενεργοποιούνταν από το γραφείο. Και ποικιλία εξαρτημάτων stage.

Στo Show χρησιμοποιήθηκαν 10 universes σε δίκτυο μέσω Ethernet σε μια ραχοκοκαλιά οπτικών ινών, που ο Jason πολύ εύκολα ρύθμισε χρησιμοποιώντας το Art-Net patching και assigning utilities με το λειτουργικό σύστημα ChamSys.

Ο Jason σχολίασε, "Οι κονσόλες ChamSys με την μοναδικό πρόγραμμα pixel mapping τους, επίσης έπαιξαν ένα βαρύ ρόλο στο σόου. Σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη κονσόλα, το βοηθητικό πρόγραμμα χαρτογράφησης της ChamSys τις φέρνει πολύ πιο μπροστά από οποιαδήποτε άλλες κονσόλες. Στο Show υπάρχουν ολόκληρα τμήματα όπου οι πολλαπλοί χάρτες μου χρησιμοποιούνται μαζί. Με τo pixel mapping της ChamSys μπόρεσα να δημιουργήσω κάποιες διαφορετικές εμφανίσεις που κανονικά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τις προγραμματίσω με κάποιο άλλο πρόγραμμα, αλλά με τις ChamSys, δημιουργήθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.”

"Η επέκταση της ιδέας αυτής σε ολόκληρο το σύστημα φωτισμού επιτρέπει την άνευ προηγουμένου εμφάνιση και κινησιακή αίσθηση. Οι Jane’s Addiction έχουν και οι ίδιοι μια πολύ ιδιόμορφη εμφάνιση που με βοηθά σε αυτό. Το να πεταχτείς σε ένα άλλο πλάνο, χρησιμοποιώντας αυτή την προηγμένη δυνατότητα pixel mapping πολλαπλών δικτύων στα βίντεο πάνελ, ενώ τρέχεις ένα παρόμοιο χρώμα και υφή στα φώτα, ήταν με τις ChamSys τελικά τόσο εύκολο, όσο το να πληκτρολογήσεις κάποια κουμπιά στην κονσόλα.”

"Η ChamSys ποτέ δεν αποτυγχάνει να παραδώσει, ανεξαρτήτως από το τί θα της ζητήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που τις επιλέγω πάντα, και πάνω, από τον οποιοδήποτε ανταγωνισμό."

Το δεύτερο σκέλος της περιοδείας των ΗΠΑ του "Theatre of the Escapist" συνεχίστηκε ως και τον Αύγουστο του 2012.

 

 

 

Janesaddiction2_banner_300